Portfolio

Radio

Ik was eindredacteur bij Nieuws en Co en eerder bij het Radio 1 Journaal. Daarvoor werkte ik bij de NOS als redacteur en eindredacteur bij Met het Oog op Morgen. In 2012 maakte ik mijn eerste radiodocumentaire HollandDoc Radio. Dit werk werd geselecteerd voor de 38ste International Feature Conference.

Zie Radio

Televisie

Sinds 2020 werk ik als verhalenmaker bij het Jeugdjournaal. Daarvoor werkte ik vier jaar bij bij Nieuwsuur als liaison. Ik zorgde ervoor dat Nieuwsuur-verhalen een plek vonden bij Nieuws en Co. En maakte en passant ook items voor het televisieprogramma.

Krant

Mijn journalistieke carrière is begonnen bij Trouw. Al snel koos ik voor een freelance bestaan. Eerst als correspondent in Ierland, en een paar jaar later vanuit Nederland. Ik schrijf voor de Volkskrant en NRC. En ben gespecialiseerd in de reportage en het interview.

Zie Krant

Tijdschrift

Als freelancer schrijf, en schreef, ik voor een veelheid aan bladen. Van Vrij Nederland tot Nieuwe Revu en van Elsevier tot Opzij. Voor Skipr; een vakblad voor bestuurders in de zorg, schreef ik maandelijks profielen.

Zie Tijdschriften

Online

Voor de Digitale Zorggids, oorspronkelijk een uitgave van Springer Media, heb ik de redactie en eindredactie van de webtv-uitzendingen gedaan. Hetzelfde deed ik ook voor de Taskforce Kindermishandeling.

Zie Online

Boek

Samen met schrijvers, fotografen en radiodocumentairemakers maakten we in 2012 het boek Architectuur door Andere Ogen. Ik heb de eindredactie van de 8 radiodocumentaires gedaan.

Ik ben bezig met de research voor mijn eerste boek. De vorderingen zijn te volgen via Facebook

Zie Boek

Coaching

Voor Radio 4 organiseerde ik coachingstrajecten voor programma’s en presentatoren. Ik zocht de juiste coach bij de juiste persoon en het juiste programma en zorgde ervoor dat overal en uit iedereen het beste wordt gehaald.

Zie Coaching

Debat

Ik bedenk en organiseer debatten, workshops en discussies over journalistiek en over radio. Bijvoorbeeld voor het Legebeke Legaat, Radio 4, NPOX, het Wereld Audio Festival en MediaDebat. Deze vaardigheden gebruik ik ook voor opdrachtgevers buiten de journalistiek.

Zie Debat

Bestuur

Ik ben bestuurslid van het Legebeke Legaat. Deze stichting stelt zich ten doel, in nagedachtenis aan de in 2008 overleden onderzoeksjournalist Gerard Legebeke, kwalitatief hoogstaande onderzoeksjournalistiek te stimuleren. Tijdens de jaarlijkse VVOJ-conferentie organiseert het Legaat altijd een debat over onderzoeksjournalistiek. Eerder was ik bestuurslid en voorzitter van Vrouw & Media; een platform voor vrouwen in de journalistiek.

Zie Bestuur